vensterman logo
sitemapcontact

Slechts 6% BTW voor renovatie op woningen ouder dan 5 jaar

Voldoe je aan alle voorwaarden voor een renovatiepremie? Bestel bij Vensterman en wij doen de rest!


Beschik je over een woning die ouder is dan 5 jaar die je helemaal naar eigen smaak wil inrichten? Weet dan dat je alle bouw- en renovatiewerken kan laten uitvoeren aan een verminderd BTW-tarief: je betaalt namelijk geen 21%, maar 6% BTW. Dat geldt zowel voor eigenaars als huurders. Heel veel moeite hoef je jezelf niet te getroosten voor een renovatiepremie. Wel is het handig te weten aan welke voorwaarden je moet voldoen om in aanmerking te komen voor ee renovatiepremie.

  1. Je woning moet op zijn minst 5 jaar geleden voor het eerst in gebruik zijn genomen. Of dit daadwerkelijk zo is, kan je nagaan bij je gemeente. Opgelet: er vroeg bij zijn is hier de boodschap aan gezien het een tijdelijke maatregel betreft. Vanaf 1 januari 2011 geldt een ingebruikname minimum 15 jaar geleden.
  2. Het gaat om een privéwoning, alvast hoofdzakelijk. Voor werken uitgevoerd aan delen van je woning die je gebruikt in beroepsverband geldt wel nog steeds een BTW-tarief van 21%.
  3. Enkel werken die je aanvraagt bij een geregistreerd aannemer komen in aanmerking (dus er is geen BTW van 6% op materialen waarmee je zelf aan de slag gaat, noch op werken van een aannemer die niet geregistreerd is). U raadt het al: bij Vensterman zit u goed wat dat betreft.
  4. De facturen aan de werken moeten gericht zijn aan de natuurlijke perso(o)n(en) die het huis bewonen – dus niet aan firma's of personen die er niet wonen of geen eigenaar zijn.
  5. Uiteraard gaat het enkel om werken aan je woning zelf.


De vraag is natuurlijk: wat moet ik doen om van het gunsttarief te genieten? Wel, gemakkelijker kan het niet dan dit: bij elke bestelling zorgt Vensterman voor de administratie voor deze renovatiepremie (je vult gewoon telkens een formuliertje in) en daarmee is de kous af.

Download hier de brochure van de federale overheid.

Wat zeg je???

Heb je ramen met hoogrendements- glas laten plaatsen zonder de hulp van Vensterman in te roepen?!